Agenda van De Zilver Tetra, Schoonhoven

Met vereniging De Zilver Tetra, Schoonhoven, werken wij samen. U bent dus ook van harte welkom in het clubgebouw aan de Nieuwe Singel 39, 2871 AX. De zaal is open vanaf 19:45.

De komende dinsdagavonden (laatste van de maand):

28 mei, Hans Kiers met Fishy business
De man die van zijn hobby zijn beroep heeft weten te maken werkt nu in een van de grootste groothandels van Europa. Hij ziet dagelijks natuurlijk ongelooflijk veel vissen voorbij gaan. Gelukkig is dat voor hem nog steeds geen “dagelijkse kost”. Hij neemt ons mee in de bijzondere ontmoetingen van de afgelopen periode. Een lezing van en voor de visliefhebber. Of zoals Hans schrijft: In deel 1 heb ik de wat meer gangbare vissen besproken die goed te houden zijn in een aquarium. Deel 2 gaat voor een groot gedeelte over vissen die u misschien wel nooit in uw aquarium wil of kan gaan houden maar toch vaak in de handel te zien zijn. Ik zal u wat achtergronden vertellen en laten zien hierover en wat vertellen over de verzorging. Na de pauze komen er ook wat gangbaardere vissen voorbij in de vorm van wat slaksoorten en pantsermeerval soorten en wat is nu eigenlijk de beste algeneter? Uiteraard is het een samenvatting van ca 2 x 45 minuten van een gedeelte van de zeer grote wereld van de zoetwatervissen. Ik denk dat het toch wel weer een lezing is geworden met voor ieder wat wils. Ik hoop u te zien op deze avond.

24 september, Erik Prins met Aquariumtechniek
Wat moeten wij liefhebbers zonder verwarming, pomp(en), verlichting. De techniek is heel bepalend om de onderwaterwereld met visjes en plantjes gezond te laten draaien. De techniek heeft echter de afgelopen jaren een stevige ontwikkeling doorgemaakt met ledverlichting, Nano-techniek en CO2 installaties. Erik geeft de nodige tips om kaf en koren goed te scheiden.

           

22 oktober, Margie en Jan van der Heijden rondreis “groen Thailand”
Het land van de eeuwige glimlach met de schitterende rijstvelden, de dichte oerwouden en de betoverend mooie eilanden. Zowel op het gebied van vogels, reptielen als onderwaterleven is het heel divers en Margie en Jan nemen ons mee op reis naar dit schitterend deel van Azie.

               

26 november, Hans Osendarp met zwemmen tussen de kardinalen
Hans neemt met regelmaat het vliegtuig om met eigen ogen te aanschouwen hoe het visbestand in het wild er voor staat. In deze lezing neemt hij ons mee naar Zuid Amerika. Een zeer visrijk stuk van de Amazone ligt in Colombia. Reizen in dit soort landen is niet altijd makkelijk maar de echte doorzetter kan s ochtend badderen met mooiste aquariumvissen.