Help!

Bij een keuring staan de aquaria van deelnemers er altijd keurig bij. Alsof het geen moeite kost om een aquarium te onderhouden. De praktijk wijst anders uit. Marktplaats blijkt dan opeens een hard medium te zijn. Tweedehands aquaria raakt men aan de straatstenen niet kwijt, tenzij met een groot geldelijk verlies.

Op de vereniging bespreken we op verenigingsavonden geregeld aquaria van leden die het maar niet voor elkaar krijgen of domweg advies willen. Op dit gedeelte van de site staan die hulpvragen centraal. Wat was volgens de leden de (of een) oplossing? Wat was het antwoord op de vragen?

Raymond's aquarium [A1] op 07-05-2012

Het aquarium staat in de huiskamer. De wand is gemaakt van leisteen. Een erg mooi gezicht. Raymond wil graag naar een leuke beplante bak. Nu doen de planten het niet. De planten bealgen en nieuw ingezette planten vergaan. Raymond stelt de beperking dat hij geen CO2 op de bak wil zetten.
Lees verder...

Het resultaat van de adviezen en het opvolgen ervan was er. Kijk na lezing maar eens bij de uitslag van de Schouw 2012.
Menno's aquarium [A2] op 13-11-2012

Menno heeft in 2012 meegedaan aan het district. Hij kwam een half punt (biologisch) te kort voor een zilveren bondsdiploma. In 2013 doet hij weer mee. Nu met een andere inrichting: Amazone. Hij wil nu wel een bondsdiploma. Zijn vraag was dan ook: hoe bereik ik dit?
Lees verder...
De heer De Keizer's aquarium [A1] op 07-01-2013

De heer De Keizer wilde advies. Daarvoor kwam hij naar de vereniging. Een compleet verkeerd opgestart aquarium, waar hij wel trots op was. Stapsgewijs zal dit aquarium heringericht moeten worden. Dit zijn de eerste adviezen. Er volgen er later meer.
Lees verder...