Afgelopen zondag was ik mijn gezelschaps aquarium aan het schoonmaken en toen zag ik wel iets heel raars zwemmen. Ik dacht eerst dat is een garnaal maar toen ging ik nog eens beter kijken en dat was absoluut geen garnaal. Gelukkig had ik mijn netje nog ter hand en heb het er direct uitgeschept en in de emmer gedaan. Zie hieronder dit monster!

Na het posten van de foto's op facebook in een aquarium groep kwamen we uiteindelijk tot de conclusie dat het een Libelle larve is. Deze moet wel met nieuwe planten zijn meegelift en dan te bedenken dat ik in januari voor het laatst planten heb toegevoegd. Al die tijd heeft de larve dus in mijn bak rond gezwommen. Of hij ook slachtoffers heeft gemaakt is lastig te zeggen.

Hieronder een fimpje met een larve die zijn of haar honger wil stillen.

Levend voer is overigens ook een optie om deze beestjes in het aquarium te introduceren. Afhankelijk van de grootte van de larve en de grootte van de vissenmond, kan het wel of geen kwaad. Kleinere larven kunnen snel ten prooi vallen. Maar als ze zich kunnen ontwikkelen, wordt duidelijk dat het roofdieren zijn.

Een hele aardige site over deze mooie beesten is overigens de site van de Vlinderstichting.