Debutantenkeuring

Tijdens een vergadering van ons district (DZHN), werd de vraag gesteld hoe we keuringen nog aantrekkelijker konden maken. Dat idee is uitgewerkt tot de Debutantenkeuring. Een rare naam voor iets heel leuks...

Leden van verenigingen doen mee aan huiskeuringen. Met mooie aquaria. Maar dan is er altijd weer een collega "beter". Die heeft meer punten. En waarom? Er wordt meer voldaan aan de eisen van de NBAT. Of de planten stonden er even minder mooi bij. Veel leden komen dan ook nooit in aanmerking om aan de districtskeuring mee te doen. Dus al die mooie vivaria blijven verborgen in verenigingen.

Als die aquaria alleen bekend blijven binnen de eigen vereniging dan is dat is jammer. Vooral ook omdat binnen andere verenigingen zo een vivarium als verademing of inspiratie kan dienen. Verademing omdat het herkend wordt als "zo denk ik ook", of dat men denkt "dat wil ik ook".

De debutantenkeuring is daarom bij uitstek de mogelijkheid om die vivaria te tonen. In het district. Zodat iedereen kan genieten. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, komt er geen keurmeester langs, maar wat medeaquarianen. Die toch anders kijken. En de punten? Die worden verzorgd door de aanwezigen bij de presentatie. Gewoon stemmen. Voor de leut.

De vierde aflevering. De naam zal anders worden. Kiekje bij de ander, Onbekend goud, of wat dan ook. Iedereen die een naam heeft voor deze avond, mag die delen. Want de deelnemers debuteren niet, anders dan dat ze debuteren in het tonen van hun trots in deze setting.
Dit jaar zal de presentatie worden gegeven bij AV Danio Rerio, op 6 juni.

Actviteitencentrum ĎAventurijní
Tuindersvaart 48, 2614SK, DELFT
Zaal open 19.45 uur - aanvang 20.00 uur

Met de inschrijving van vier verenigingen hebben we 8 deelnemers. Jos Koster is weer bereid om de fotografie te verzorgen. Dus hij kan aan de bak!

De deelnemende verenigingen:

De presentatie is weer in handen van Robert Koelman. Met dit aantal deelnemers, hopen we dat hij dit keer iets minder de discussie aangaat, anders wordt het echt heel erg laat...

De vraag die rest, is wie volgt Raymond op? Hieronder nog eens zijn schitterende aquarium dat dit jaar ook in het district te bewonderen was.