Uit de oude doos

Vroeg‚‚h, had je nog echte mannen, treinconducteurs die je kaartje doorboorden, kon je je kuiten nog branden aan een Kreidler... Iemand zal nog wel de volledige tekst hebben van die reclame. Van na het tijdperk maand, na maand, King Corn en die witte muis die graag een bepaalde kaas at. In ieder geval schijnt het vroeger altijd beter geweest te zijn...

Alhoewel de vijverhobby nog niet zou oud is, lijkt het of er vroeger beter water was, er betere anti-algmiddelen (wanneer die al nodig waren) en een vijver alleen klei of leem, vastgetrapt door "Palm"-paarden de kwaliteit gaf die we nu missen.

Dit onderdeel van de site grijpt terug op vroeger. Artikelen van toen zullen hier vindbaar zijn. Hoe dacht men toen? Wat deed men toen? Kan het nog steeds? Zonder geschiedenis geen heden. En misschien, heel misschien, had men toch wel gelijk...

Heeft u goede herinneringen aan een tekst? Geef het door aan Robert Koelman (ong@rgkoelman.nl). Mocht het passen, dan vindt u het hier terug.

De Telegraaf, 17-02-1928

Een brand, reclame voor schoenen, corsetten, met prijzen waar tegenwoordig zelfs prijsvechters het nier meer voor kunnen leveren en een melding over vlinders:

Het insectarium van den Amsterdamschen dierentuin is verrijkt met een collectie prachtige vlinders, waaronder deze maanvlinder uit Engelsch-IndiŽ, met een donzig, sneeuwwit lijf en zeegroene vleugels, van boven pars gezoomd, met sierlijke "staarten"
Inderdaad, er was nog geen kleurenfotografie.

In de Nieuwe Tilburgsche Courant, 21-02-1928, 4 dagen later, werd ook deze melding gedaan.

Weer een dag later was het ook in Limburg nieuws. In het Limburgsch dagblad 22-02-1928 werd 5 dagen later er melding van gemaakt.

En nieuws ging inderdaad "snel". In De Sumatra post, 24-03-1928, wordt het nog eens dunnetjes over gedaan. Maar dan wel met een andere vlindersoort. Smaken verschillen.


De Telegraaf, 17-02-1928, Bron: http://kranten.delpher.nl


Nieuwe Tilburgsche Courant, 21-02-1928, Bron: http://kranten.delpher.nl


Limburgsch dagblad 22-02-1928, Bron: http://kranten.delpher.nl


De Sumatra post, 24-03-1928, Bron: http://kranten.delpher.nl