Jaarverslagen

Elk jaar blikken we terug naar wat er in dat jaar is geweest. En we leggen dat vast in een jaarverslag. Alhier vindt u deze terug. Leden kunnen het gebruiken als geheugensteun, of misschien wel als een mijmer moment. De passant van deze site kan het gebruiken om te zien of er wat voor hem of haar bijzat. En misschien wel concluderen dat lid worden heel leuk zou zijn.

2017

02-01
Nieuwjaarsreceptie

De start van het nieuwe verenigingsjaar. Bijpraten onder het genot van een hapje en drankje. Geen bollen, wel flappen. Gewoon een goede start.
06-02
Aquarium inrichten

Het was al weer te lang geleden. December 2011. Toen een succes. Nu weer. Planten in overvloed. Twee aquaria. De planten mochten weg voor 3 kwartjes. Geen geld toch?
Klik op de foto's hiernaast voor een vergroting. Ze geven een goed beeld van de gezelligheid, het om en om inrichten en de verschillende uitkomsten. Zonder plan. Feitelijk zou je eerst een plan maken maar goed.
De inrichtingen leverden natuurlijk voer voor discussie. Altijd leerzaam.
06-03
Besloten ledenvergadering

Na de boeken en natuurlijk het uitreiken van het Zilveren schepnet aan de heer Vergeer en de NEderberg-trofee aan Raymond, gingen we gemoedelijk aan de slag. Veel kwam voorbij. Drie excursies zijn bedacht. Verder kleine aanpassingen. Direct uitvoerbaar. Oftewel we zijn inderdaad een gemoedelijke vereniging.
11-03
Uitslag districtskeuring

AV De Rijswijkse organiseerde dit jaar de avond. Mascha, Menno en Raymond vertegenwoordigden onze vereniging. Menno werd derde!
03-04
Samen scholen.
Lezing door P. Wilhelm

Veel van de populaire aquariumvissen staan bekend als scholenvis. Dat gedrag willen we in het aquarium natuurlijk graag terug zien. Andere soorten nemen die schoolvorming echter niet zo nauw en gedragen zich soms zelfs tegengesteld aan wat de handboeken vermelden.
Pim toonde fraaie plaatjes, maar belangrijker, gaf aan de hand van simpele voorbeelden van proeven uit de ethologie. Vissen scholen ondermeer uit:

  • veiligheid;
  • fourageer gedrag;
  • reuk;
  • stroming;
  • en nog veel meer.
Bij veel van de aanwezigen viel op eens het kwartje. Het is zinloos twee weken voor een keuring een groep te verdubbelen. Als een groep zich veilig waant, gaan ze niet bij vreemde vissen aansluiten. Dus als je dan in kleine aanvulligen per keer (zeg twee) aanvult, is de kans meer aanwezig dat er een school in staat. Want een school van 15 in één keer geeft geen voordeel. En zo was er nog veel meer te leren. De eenling die weet waar voedsel is, zal gevolgd worden. De eenling met een ziekte of afwijking wordt gemeden. Een interessante lezing. Dank u wel Pim!
01-05
De aquaria van Steven
Lezing door Steven

Wat heeft Steven allemaal thuis staan? Wel drie bakken, En allemaal verschillend. Maar zo inspirerend!
06-06
Kiek 2017 (Debutantenkeuring)
Door Robert

In Delft (zie hier) verhaalde Robert over de 8 deelnemers. Wim en Steven deden mee. Hiernaast de foto van de winnaard. Althans het aquarium.
12-06
BBQ


Ontspannen en lekker. Een gezellige avond ter afsluiting van het eerste semester.
02-07
Excursie naar de Zoo in Antwerpen

Met slechts 5 leden gingen we naar Antwerpen. De foto's staan hier.
04-09
Walstad
Lezing door Robert

Die rare bak van Robert. We zijn bijna 4 jaren verder. Aquarium houden op die wijze, die bak moet toch al lang ingestort zijn? Het tegendeel is waar.
02-10
Op bezoek bij Brokken & Zo

De invulling volgt nog.
oktober
Schouwdag


Wie komen er bij wie langs? Het aantal deelnemers moet toch weer naar minimaal 8!
06-11
Schouw

Naar wij hopen zijn Ivo & Mascha, met logistieke ondersteuning van Raymond, weer bereid deze klus te klaren.
25-11
Op bezoek bij Jos Hut

En meer. Maar het belangrijkste is toch wel het bezoek aan de maanvissenkwekerij van Jos.
04-12
Grote aquariumquiz en bingo

In 2016 was het een succes, dus herhalen wij dit weer. U kunt uw quiz-vragen sturen naar Robert (ong@rgkoelman.nl).