Jaarverslagen

Elk jaar blikken we terug naar wat er in dat jaar is geweest. En we leggen dat vast in een jaarverslag. Alhier vindt u deze terug. Leden kunnen het gebruiken als geheugensteun, of misschien wel als een mijmer moment. De passant van deze site kan het gebruiken om te zien of er wat voor hem of haar bijzat. En misschien wel concluderen dat lid worden heel leuk zou zijn.

2018

08-01
Nieuwjaarsreceptie

De tweede maandag. En januari is iedereen bij familie of aan het wakker worden. Er waren soesjes en hapjes. Er waren flessen bubbels. Misschien wat koud door de haperende cv-ketel. Maar ook warm. Want planten gingen van hand tot hand, er werden afspraken gemaakt over het inrichten van aquaria. Voor en door leden dus. Het resultaat was er naar!
06-02
Noordzee
Harm Niesen (Faunabescherming)
Een in onze wereld onbekende bekende spreker. Over een onderwerp dichtbij. Het zeeleven uit de Noordzee (met beetje smokkelen). Inzichtelijk, inspirerend maar ook komisch. Hoe Harm verhaalde over zijn belevenissen met Zeekatten, buitengewoon hilarisch.
Voor herhaling vatbaar!
05-03
Besloten ledenvergadering

Het bestuur kreeg decharge. Fred is het bestuur weer komen versterken. En, alle leden hebben hun zegje kunnen doen. Een goede afspraak is toch wel op maandbasis met elkaar te bespreken of we uit gaan. In ieder geval gaan we uit op de BBQ avond. Op een boot, gaan we ons eigen maal vangen, schoon maken en BBQ'n.
Hiernaast de foto's van het uitreiken van de onderscheiding aan Leen en de Nederbergtrofee aan Mascha en Ivo.
10-03
Uitslag districtskeuring

Wij organiseerden. Een bijzondere avond in de Agnietenkapel. Met spanning alom. Want het scheelde maar een haar. Anders was Mascha onze kampioene geweest. Nu is zij dat toch wel, evenals Aart Jan, Ivo, Jan en Sander. Maar toch. Alle informatie vindt u hier.
02-04
Microscopie
Pim Wilhelm
Tijdens het Vivarium bracht hij al velen nader tot de microscoop. Nu ging hij ons inwijden in de microscopie. Een wereld is voor ons opengaan.
07-05
Nicaragua
Jan en Margie
Wat een reis. Wij mochten de belevenissen van onze razende reporters weer volgen.
04-06
BBQ in de polder

Stollywood. Tino van Atten heeft zijn hart verpand aan de polders van de Krimpenerwaard en wil dit graag met andere mensen delen. Daarom heeft hij besloten om Stollywood op te richten en te gaan varen in deze prachtige natuur. We voeren met een op maat gemaakte stabiele 8 meter aluminium boot om te genieten van al het moois wat we onderweg tegen komen. Genoten hebben we. Maar die muziek....
03-09
Nooit meer Kardinalen
Hans Kiers
Hans zijn hobby is zijn werk. Werkzaam bij een importeur ziet hij vele vissen. Dus waarom altijd weer die Kardinalen. Hij toonde ons dat er nog veel meer moois te houden is in een aquarium.
01-10
ONG, Toen naar nu
Leen Bezem
Leen Bezem. Lid van het eerste uur. Redacteur, fotograaf, bevlogen. Hij toonde zijn werk van toen naar 2010. Met hier en daar wat vertwijfeling, want kon dat toen ook al?
05-11
Schouw
Ivo en Mascha
Met wel 9 deelnemers een kijk- en stemfestijn. Jan ging met de eer strijken. Zie hier.
03-12
Amerikaanse loterij en foute bingo
Robert en Fred
Tja. Die Amerikaanse loterij houden we erin. Ondanks de beoogde sabbotage van de leden. En aan het einde van de avond? Iedereen had prijs. Maar dat wijnrek gaan we nog vaak terugzien...