Uitjes herbeleven

Als we reeds hebben verteld, gaan we met de vereniging op excursie. Het klinkt als een schoolreisje. En misschien is het dat ook, maar dan in de positieve zin van het woord. Hier vindt u de verslagen van die verschillende uitstapjes.

zaterdag 18 april, 2015

Inleiding

De jaarlijkse traditie. Zo mogen we dit nu wel noemen. In 2013 en 2014 gingen we ook.

Dit jaar waren het Arian, Wim en Robert van ONG, en Arlette en Corry van AquaTerraNoord die op het parkeerterrein verzamelenden. Twee verenigingen dus. Twee auto's. Een derde auto kwam er in Veenendaal bij...

Verzamelen ging voorheen altijd gepaard met blauwbekken op een verlaten terrein. Nu was het weer ons goed gezind, en het terrein niet leeg. De handbalclub verzamelde er ook. Stonden Wim en Robert even alleen, kort erna waren ze omgeven door auto's. Ouders met een blik in de ogen van horen die ook bij de club, keken hen onderzoekend aan. Arian wist ons in de menigte gelukkig te vinden.

Een wat late blik op de telefoon door Robert, leverde op, dat Mascha en Ivo niet kwamen, want Ivo was niet helemaal top, en Arlette was later i.v.m. het vroege tijdstip. Maar we vertrokken op tijd!

In Veenendaal gingen we Fred en Marie ophalen. Voor hen was dat prettig. Voor ons een nieuwe tussenstop bij een McDonalds. Vonden we het in n keer? Wat denkt uzelf, met Robert aan het stuur?

ZooZajac was voor de Rotterdamse afvaardiging nieuw. Voor de ONG leden niet. Verbazing over gordeldieren, stokstaartjes en apen. Ach, land's eer... Toch altijd wel weer wennen. Ook die Britse kortharen aan het begin...
Uiteindelijk is het een kwestie van boodschappenlijst afwerken en klaar. Alles werd gevonden, op hout na. Robert kon geen gewenst hout vinden. Alhoewel hij misschien ook niet wist wat hij zocht.

Fred en Wim maakten nog foto's van showbakken. Die ik graag hier toon, maar nog niet heb ontvangen.... Speciaal voor Raymond. Ter lering en vermaak. Of gewoon inspiratie?

De taverne bij de winkel werd ook bezocht. Wrst! Voor Fred twee maal. Maar nog steeds beschaafd in verhouding tot 2013.

Vanuit ZooZajac gingen we zonder Fred en Marie naar Utaka. Fred en Marie konden door naar een stoomfestival. Ook leuk! En vooral, met een BBQ. Maar daar mag u hen zelf naar vragen.

Bij Utaka was het weer als vanouds de ogen uitkijken. En even de uitslag van Mascha en Ivo op het district doorgeven. De eigenaar was namelijk zeer benieuwd. Wim had moeite met kiezen, ook al had hij de week ervoor de stocklist grondig bestudeerd, maar vond zeer mooie Trigonostigma espei (Rasbora espei). Arian een prachtig stuk hout. De overige drie volstonden met watertanden. Impulsaankopen werden onderdrukt.

Een geslaagde dag. Maar voor 2016 moeten we maar eens iets anders doen dan ZooZajac. Misschien de Rifwachter?