Een vereniging?

Waarom zou u lid worden van onze vereniging? Misschien heeft u onze website gevonden via Google of een andere zoekmachine. En begeeft u zich graag op fora als Aquaforum, VeniVidiVissie, AquaPlantExchange, Tanganyika.nl of misschien wel het Engelstalige AquaticPlantCentral. Daar staat toch al alle benodigde informatie om tot een prachtig aquarium te komen? Ook voor beginners. En die fora zijn er altijd en ook nog eens gratis!

Utricularia sp.
Utricularia sp.
Het is een goede vraag. Want waarom geld betalen om toe te treden tot een club van allemaal stoffige oude mannetjes die niet met hun tijd mee zijn gegaan, niets weten van de Estimative index, niet weten wie Thomas Barr of Diana Walstad is, en vooral geen CO2 of fosfaat willen gebruiken. Waarschijnlijk komen ze niet verder dan Belgisch groen en Cabomba. Van planten als de Hygrophila balsamica of Utricularia sp. hebben ze nog nooit gehoord. Hun aquaria zijn ingericht zoals 90 jaar geleden, geen Takashi Amano- of Nature-scapes. Om maar eens een paar veel gehoorde vooroordelen te gebruiken. Hygrophila balsamica,
submers niet giftig
Hygrophila balsamica,
submers niet giftig

Misschien merkt u het al. Op onze vereniging weten we wel wat EI is. En weten we ook dat volgens de Wet van Liebig planten gevoed moeten worden. Niet dat iedereen dat doet, want evenals op het internet zijn er binnen de vereniging vele antwoorden en meningen. De één zal wel KNO3, KH2PO4, K2SO4, CSM+B enzovoorts in huis hebben. De ander volstaat met wat korrels NPK in het filter. De volgende zal in een Malawi-bak via de Redfield ratio op groene alg sturen. De volgende wil alles zo natuurlijk mogelijk. En het resultaat? Kijk eens naar de foto's van de aquaria van onze leden. Waar mooi een begrip is dat niet iedereen hetzelfde invult.

Wij denken dat u iets mist als u geen lid bent van een vereniging. Discussie van man tot vrouw (ook vrouwen zijn lid van de vereniging) is soms veel leuker dan via een forum. Planten uitwisselen gaat makkelijker wanneer deze gewoon worden gegeven zonder gedoe met verzending en wel of niet van te voren betalen. Lezingen zijn ook leuk. Soms saai, maar ja, voor elk wat wils. Dus niet elke lezing zal iedereen aanspreken. Een excursie doet het ook altijd goed. Bij voorbeeld naar dat hele grote aquarium in zeecontainers met die prachtige roggen. Of gewoon even vissen kijken in Leerdam.


Grotere kaart weergeven

Natuurlijk kunnen nog andere zaken genoemd worden. Meedoen aan een NBAT keuring, het maandblad van de NBAT, maar ook het blad van onze vereniging! Maar misschien is het gewoon beter dat u eens vrijblijvend op een maandagavond bij ons komt kijken op een verenigingsavond (Klik bovenaan op de knop Agenda voor het programma.). Het adres is:

Kantine Handbalvereniging Vires et Celeritas
Calslaan 91
2804 RT Gouda

En we bijten echt niet! We zijn gewoon aquarioot. Kosten? Een proeflidmaatschap van 3 maanden is gratis!